Odsek za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko

Mesto mladega raziskovalca za doktorski študij na Institutu Jožef Stefan

5.6.2017

(Prenesi pdf)

Laboratorij za Humanoidno in kognitivno robotiko, odsek za Avtomatiko, biokibernetiko in robotiko na Institutu Jožef Stefan razpisuje prosto mesto mladega raziskovalca s področja robotike. Kandidat se bo vpisal na doktorski študij na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana ali na doktorski študij na Fakulteti za elektrotehniko, smer robotika. Usposabljanje se prične 1.10.2017 in traja 4 leta z možnostjo podaljšanja po koncu študija.Talos

 

Odsek za Avtomatiko, biokibernetiko in robotiko je eden izmed vodilnih evropskih laboratorijev za področje robotike in sodeluje pri številnih EU in domačih raziskovalnih ter razvojnih projektih. Kandidat bo delal s novim humanoidnim robot Talos, kjer bo razvijal algoritme za avtonomno učenje, modelno prediktivno vodenje, dvoročno manipulacijo v stiku z okoljem in postopke za sodelovanje človeka z robotom. Pri tem mu bodo v pomoč izkušnje in programske knjižnice iz preteklih in tekočih EU projektov,  kot so na primer Xperience, IntellAct, ACAT, CoDyCo, ReconCell in Autoware. Kandidat bo delal v skupini pretežno mladih sodelavcev na vrhunski opremi. Usposabljanje obsega tudi sodelovanje na mednarodnih robotskih konferencah ter krajše in daljše obiske vodilnih svetovnih laboratorijev s področja robotike.

 

BimaualOd kandidata, ki mora imeti zaključen magistrski študij smeri elektrotehnike, informatike, strojništva ali matematike, pričakujemo prizadevnost in nagnjenje k raziskovalnemu delu.  Dobro mora poznati področje robotike, teorije vodenja sistemov in obvladati programiranje.

 

 

 

Kandidate vabimo, da si ogledajo spletno stran IJS (www.ijs.si) ter spletno stran odseka za Avtomatiko, biokibernetiko in robotiko (abr.ijs.si)

 

Prijave naslovite na:

 

dr. Bojan Nemec, vodja laboratorija za humanoidno in kognitivno robotiko (bojan.nemec@ijs.si)

(Prenesi pdf)